Over beton en het productieproces

Beton is populair en dat is niet voor niets. Het is een natuurlijk product, oersterk en duurzaam, en vriendelijk in gebruik. Beton past zich makkelijk aan en is tegelijk sfeerbepalend. Het is daardoor een makkelijke eyecatcher, die eigenlijk nergens misstaat. Beton kan een moderne, industriële invloed uitoefenen op de omgeving, maar ook rust creëren door zijn natuurlijke ‘back to basic’ eigenschappen en het robuuste karakter.

Maatwerk

Omdat wij de betontoepassingen zelf ontwerpen en iedere ruimte anders is qua vorm en afmeting, maken wij alles op maat. We maken daarvoor een mal van de gewenste situatie. Hier wordt het beton in gegoten, waarna het een bepaalde tijd moet uitharden. De droogtijd loopt uiteen: voor een aanrechtblad is dat anders dan voor een klein meubelstuk.

 

binnenkort volgt hier een filmpje van het productie proces

Beton van Betonmeester

Bij Betonmeester maken we ons beton zelf. Dat wil zeggen: we gebruiken de beste grondstoffen in de juiste samenstelling. Ons beton is lichter dan ‘gewoon’ beton, maar even sterk door de toevoeging van vezels. Daardoor heeft het meer toepassingsmogelijkheden en is het vriendelijker in gebruik. Want we willen het beste uit het product halen: lichter, dunner, maar met behoud van het robuuste en onverwoestbare karakter.

Onderhoud en gebruik

Afhankelijk van de functie wordt het product behandeld met een coating of een waslaag. Dat zorgt ervoor dat de betontoepassing makkelijk onderhouden en schoongehouden kan worden. We gebruiken daarvoor producten die geen afbreuk aan de uitstraling van het beton.